Hos Birkas får du råd

Målning

En träaltan precis vid vattnet

Målning

Vi målar fasaden på ditt hus

Stora byggnader eller vanliga villor – vi på Birkas kan fasadmålning. Våra professionella målare utför arbetet snabbt och till ett rimligt pris. Vi använder oss av alla kända tillverkares färger.

Husets yttre försvar mot väder och vind är taket och fasaden, vilket innebär att dessa material måste underhållas för att ge fullgott skydd. Målning är en viktig del av detta.

En målare som håller på att måla fasaden på ett vitt hus.

Mer om

Fasadmålning

Husets yttre försvar mot väder och vind är taket och fasaden, vilket innebär att dessa material måste underhållas för att ge fullgott skydd. För att kunna fungera och inte släppa in fukt i huset så krävs regelbundna fasadmålningar och det oavsett var i Sverige ditt hus är beläget. Att det finns helt underhållsfria fasadfärger skall man ta med en nypa salt. Vi på Birkas i Linköping kan fasadmålning och står mer än gärna till din tjänst.

Vad kostar fasadmålning?

Det går inte att säga ett fast pris på vad en fasadmålning kostar eftersom det beror på val av färg och ytan som ska målas. En fackman färdigställer omkring 2 till 4 kvm per timme beroende på färg och underlagets beskaffenhet. För exaktare bedömning måste vi på Birkas i Linköping göra en besiktning av ditt hus för att mäta den yta som ska målas, kunna föreslå rätt komponenter för att sedan kunna lämna dig en prisvärd offert. Arbetskostnaden för målningen berättigar för ROT-avdrag, vilket självklart sänker priset för dig. Med ROT-avdraget får du dra av 30 % arbetskostnaden upp till 50 000 kronor, beroende på din inkomstskatt. Vi sköter självklart kontakten med Skatteverket när avdraget ska göras.

Vi på Birkas kan fasadmålning, vi har lång erfarenhet, stor kompetens och är mycket effektiva. Vårt företag färdigställer hundratals olika byggprojekt varje år och fasadmålning är en av våra paradgrenar. Tveka inte att komma med en förfrågan till oss på Birkas i Linköping. Vi kan ge förslag på lämplig färg, vilka förarbeten som krävs för att resultatet ska bli bra och vi gör en kalkyl för arbetet som ligger till grund för offerten. Tillsammans ser vi på de olika förslagen innan vi tar fram en offert och först därefter bestämmer du dig. Inga kostnader utgår för vår konsultation, den är garanterat gratis. Så hör av dig redan idag om du behöver få din fasad ommålad.